کد خبر : 46998
تاریخ انتشار : جمعه 17 مهر 1394 - 15:36
-

اول قلیان، بعد فوتبال!

اول قلیان، بعد فوتبال!

به گزارش پایگاه خبری فوتسال ایران، می‌پرسیم چقدر برای قلیان خرج می‌کنی؟ می‌گوید: «هر روز ۲۵۰۰ تومان با یک فنجان چای.» با یک حساب سرانگشتی می‌شود ۶۰ هزار تومان در ماه. در مقابل استفاده از یک سانس آزاد استخر در هفته، بین ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان هزینه به دنبال دارد، بولینگ ۲۳ تا ۳۰ هزار تومان

به گزارش پایگاه خبری فوتسال ایران، می‌پرسیم چقدر برای قلیان خرج می‌کنی؟ می‌گوید: «هر روز ۲۵۰۰ تومان با یک فنجان چای.» با یک حساب سرانگشتی می‌شود ۶۰ هزار تومان در ماه. در مقابل استفاده از یک سانس آزاد استخر در هفته، بین ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان هزینه به دنبال دارد، بولینگ ۲۳ تا ۳۰ هزار تومان و بیلیارد ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان، دیگر رشته‌های ورزشی نیز به لحاظ شیوه استفاده از فضا و تجهیزات خاص چندان همگانی نیستند. یعنی یک رابطه معنا دار بین ارزان بودن، در دسترس بودن و هوادار داشتن، گران بودن و طرفدار نداشتن.

وقتی قبح استفاده از قلیان در اجتماع می‌شکند

«قلیان» این روزها پای ثابت صفحات روزنامه‌ها و اخبار رسانه‌ها شده است. به خصوص از زمانی که این ابزار سنتی دودزا کنج تاقچه اتاق خانه‌های قدیمی را ترک کرد و میهمان سفرهخانه‌ها، پارک‌ها، محفل دوستانه دختران و پسران جوان شد و در نهایت قبحی که در استفاده از قلیان در اجتماع شکست.

گاهی از مضرات استفاده از قلیان به‌راحتی با یک جستجوی چند دقیقه‌ای در اینترنت قابل دسترس است. به عنوان مثال می‌خوانیم در دود قلیان ۴ هزار ماده سمی و ۷۰ ماده سرطان زا جولان می‌دهند. تنباکوی قلیان مثل تنباکوهای معمولی حاوی نیکوتین است، نیکوتین موجود در قلیان ۱۰ برابر بیشتر از هروئین اعتیاد آور است، پس در یک جلسه ۶۰ دقیقه‌ای قلیان، فرد در معرض حجم دودی ۱۰۰ تا ۲۰۰ مرتبه بیشتر از مصرف یک نخ سیگار قرار می‌گیرد.
کشیدن تنباکو از طریق آب، مواد سرطان‌زای آن را تصفیه نمی‌کند.  مضرات افزودن الکل یا داروهای روان‌گردان به تنباکوی قلیان. پس از ۴۵ دقیقه استفاده از دود قلیان، مونوکسید کربن، نیکوتین پلاسما و ضربان قلب به شدت بالا می‌رود. استفاده از قلیان در کنار سرطان ریه با افزایش احتمال ابتلا به سرطان دهان و مثانه نیز همراه است. دود قلیان چون از آب رد می‌شود و مرطوب است مدت زمان بیشتری در ریه‌ها می‌ماند. برخی میکروب‌ها، عمدتاً باکتری‌هایی که موجب سل می‌شوند در لوله قلیان وجود دارند و در مجموع این سرگرمی مرگ آور است.
خبر از تلاش دستگاههای ذی‌ربط برای مبارزه با گسترش استفاده از قلیان و پلمپ چایخانه‌هایی که اقدام به عرضه قلیان می‌کنند نیز در صدر اخبار ویژه این روزها قرار دارند، همچنین برگزاری همایش‌های مرتبط و هشدارهایی که بر لزوم فرهنگ سازی برای مبارزه با این پدیده شوم اما پرطرفدار تأکید می‌کنند.

منبع: ایمنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.