کد خبر : 310394
تاریخ انتشار : چهارشنبه 28 مرداد 1405 - 8:54
-

 مس سونگون – پردیس شهید شیری قزوین؛ دوئل مربی‌های جوان و تازه کار در شروع لیگ

 مس سونگون – پردیس شهید شیری قزوین؛ دوئل مربی‌های جوان و تازه کار در شروع لیگ

فصل جدید لیگ برتر فوتسال از امروز کلید می‌خورد؛ فصلی که برای بعضی تیم‌ها ادامه یک مسیر آشناست و برای بعضی دیگر، شروعی از صفر. در یکی از دیدارهای هفته نخست، مس سونگون ورزقان در خانه میزبان پردیس شهید شیری قزوین خواهد بود؛ مسابقه‌ای که در نگاه اول شاید کفه ترازو را کاملاً به سود میزبان نشان دهد، اما داستان این بازی فقط تقابل یک مدعی قهرمانی با یک تیم تازه‌تشکیل‌شده نیست.

به گزارش پایگاه خبری فوتسال، فصل جدید لیگ برتر فوتسال از امروز کلید می‌خورد؛ فصلی که برای بعضی تیم‌ها ادامه یک مسیر آشناست و برای بعضی دیگر، شروعی از صفر. در یکی از دیدارهای هفته نخست، مس سونگون ورزقان در خانه میزبان پردیس شهید شیری قزوین خواهد بود؛ مسابقه‌ای که در نگاه اول شاید کفه ترازو را کاملاً به سود میزبان نشان دهد، اما داستان این بازی فقط تقابل یک مدعی قهرمانی با یک تیم تازه‌تشکیل‌شده نیست.

این مسابقه را می‌توان دوئل دو مربی جوان دانست؛ دو مربی که هرکدام با شرایطی متفاوت وارد نخستین فصل جدی مربیگری خود شده‌اند و حالا باید از همان هفته اول، تیم‌شان را در بالاترین سطح فوتسال ایران هدایت کنند.

 مس سونگون؛ شروع یک دوران تازه با فرهاد فخیم

مس سونگون سال‌هاست یکی از نام‌های ثابت در جمع مدعیان قهرمانی لیگ برتر فوتسال است و فصل گذشته نیز تا هفته پایانی در کورس قهرمانی حضور داشت؛ اما در نهایت نتوانست گیتی‌پسند را کنار بزند و فصل را با عنوان نایب‌قهرمانی به پایان رساند. حالا شرایط برای نارنجی‌پوشان آذربایجانی متفاوت است. روی نیمکت این تیم دیگر خبری از یک مربی باتجربه و شناخته‌شده نیست و فرهاد فخیم، اسطوره فوتسال تبریز، قرار است در قامت مربی-بازیکن هدایت تیم محبوبش را بر عهده داشته باشد. فخیم در خردادماه به عنوان سرمربی مس سونگون معرفی شد و قرار است فصل جدید را در نقشی متفاوت آغاز کند. این تصمیم برای فخیم، یک فرصت بزرگ و همزمان یک آزمون دشوار است. او سال‌ها در زمین برای مس سونگون جنگیده و حالا باید همان تجربه را از کنار زمین به تیم منتقل کند؛ آن هم در شرایطی که انتظارات از مس، چیزی جز حضور در جمع مدعیان نیست.

مس سونگون حتی در روزهایی که از نظر مدیریتی و اقتصادی با ابهام‌هایی روبه‌رو بود، همچنان یکی از مدعیان سنتی فوتسال ایران محسوب می‌شد. در مقطعی از تابستان حتی بحث بدهی‌های سنگین و ابهام درباره ادامه تیمداری باشگاه مطرح شد. بنابراین فخیم فقط با یک تیم فوتسال روبه‌رو نیست؛ او باید تیمی را هدایت کند که فشار نتیجه‌گیری در آن از همان روز اول وجود دارد.

مس به دنبال جبران فصل قبل

نایب‌قهرمانی فصل گذشته برای مس سونگون احتمالاً چیزی کمتر از ناکامی محسوب نمی‌شود. تیمی که سال‌ها برای قهرمانی بسته شده، طبیعی است که در پایان فصل جایگاه دوم را به عنوان هدف نهایی نپذیرد. حالا فصل جدید برای مس از یک نقطه مهم آغاز می‌شود: آیا تیم فخیم می‌تواند دوباره خودش را به سطح مدعیان اصلی برساند؟ پاسخ این سؤال البته در هفته اول مشخص نخواهد شد، اما همین بازی می‌تواند تصویری اولیه از مس جدید ارائه کند؛ تیمی که قرار است با تفکرات مربی‌ای جوان‌تر از بسیاری از رقبای خود وارد رقابت شود. فخیم در این مسابقه دو وظیفه همزمان دارد؛ هدایت تیم از کنار زمین و در صورت حضور در ترکیب، تأثیرگذاری داخل زمین. همین مسئله می‌تواند یکی از جذاب‌ترین بخش‌های فصل جدید برای مس باشد.

پردیس شهید شیری؛ تیمی که از صفر شروع می‌کند

در سمت مقابل، شرایط پردیس شهید شیری قزوین کاملاً متفاوت است. تیمی که تنها چند روز مانده به آغاز مسابقات شکل گرفته، طبیعتاً فرصت زیادی برای آماده‌سازی، هماهنگی بازیکنان و ایجاد ساختار فنی نداشته است. حتی سهمیه لیگ برتری قزوین در روزهای اخیر تعیین تکلیف شد و در نهایت با تغییر نام، به باشگاه شهید شیری قزوین واگذار شد. در چنین شرایطی، انتظار نتیجه‌گیری فوری از این تیم منطقی نیست. پردیس شهید شیری در هفته اول بیشتر از آنکه به دنبال ارائه یک فوتسال کاملاً هماهنگ باشد، باید تلاش کند هویت خود را در لیگ برتر پیدا کند. اما همین شرایط می‌تواند برای حریفان دردسرساز شود. تیمی که چیزی برای از دست دادن ندارد، گاهی می‌تواند با انگیزه، انرژی و فوتبال بی‌پیرایه خود بازی را برای حریف دشوار کند. مخصوصاً در هفته‌های ابتدایی که تیم‌های بزرگ هنوز به ترکیب و شرایط ایده‌آل نرسیده‌اند.

 علی عبداللهی؛ یک مأموریت سخت در اولین تجربه

روی نیمکت تیم قزوینی نیز یک مربی جوان قرار دارد؛ علی عبداللهی، بازیکن سابق فوتسال قزوین که حالا نخستین تجربه مهم خود را در قامت سرمربی در لیگ برتر پشت سر می‌گذارد. اگر فخیم باید فشار هدایت یکی از مدعیان سنتی قهرمانی را تحمل کند، عبداللهی با چالش متفاوتی روبه‌روست: ساختن یک تیم تقریباً تازه‌متولدشده در بالاترین سطح فوتسال کشور. او فرصت چندانی برای آماده‌سازی نداشته و همین مسئله کار را سخت‌تر می‌کند. هماهنگی بازیکنان، شناخت توانایی‌های نفرات، پیدا کردن ترکیب اصلی و مهم‌تر از همه، ایجاد اعتمادبه‌نفس در تیم، کارهایی نیستند که بتوان در چند روز انجام داد. با این حال، عبداللهی یک امتیاز مهم دارد: فشار انتظارات روی تیم او بسیار کمتر از مس سونگون است. از پردیس شهید شیری انتظار قهرمانی وجود ندارد؛ اما از مس چرا و این تفاوت می‌تواند در جریان مسابقه اهمیت زیادی داشته باشد.

دو مربی جوان، دو مسیر کاملاً متفاوت

شاید جذاب‌ترین زاویه این مسابقه همین باشد. در یک طرف، فرهاد فخیم قرار دارد؛ چهره‌ای شناخته‌شده، پرافتخار و محبوب در فوتسال آذربایجان که حالا باید نخستین تجربه جدی خود را روی نیمکت یکی از بزرگ‌ترین تیم‌های فوتسال ایران پشت سر بگذارد. در طرف دیگر، علی عبداللهی ایستاده؛ مربی‌ای جوان که تقریباً همزمان با شکل‌گیری تیمش وارد بزرگ‌ترین چالش دوران مربیگری‌اش شده است. یکی باید یک مدعی قهرمانی را هدایت کند و دیگری باید یک تیم تازه‌تشکیل‌شده را بسازد. از این منظر، مسابقه مس و شهید شیری فقط تقابل دو تیم نیست؛ تقابل دو نگاه به مربیگری است. فخیم باید یک تیم مدعی را مدیریت کند، اما عبداللهی باید یک تیم جدید را شکل دهد.

آیا اختلاف تجربه دو تیم تعیین‌کننده می‌شود؟

روی کاغذ، مس سونگون دست بالا را دارد. تجربه حضور در کورس قهرمانی، شناخت فضای لیگ برتر، سابقه بازی‌های بزرگ و فشار کمتری از بابت ناشناخته بودن ترکیب، همه عواملی هستند که میزبان را در موقعیت بهتری قرار می‌دهند. در مقابل، پردیس شهید شیری باید از کمبود هماهنگی عبور کند. اما هفته اول لیگ همیشه شرایط خاص خودش را دارد. تیم‌ها هنوز به فرم واقعی نرسیده‌اند، بازیکنان جدید هنوز کاملاً با یکدیگر هماهنگ نشده‌اند و حتی مدعیان قهرمانی نیز ممکن است برای رسیدن به شرایط ایده‌آل به چند هفته زمان نیاز داشته باشند. به همین دلیل، مس اگرچه شانس بیشتری برای پیروزی دارد، اما نباید حریف تازه‌وارد خود را دست‌کم بگیرد.

 اولین امتحان فخیم؛ اولین فرصت عبداللهی

برای فرهاد فخیم، این مسابقه می‌تواند آغاز مسیری باشد که در پایان آن باید پاسخ یکی از مهم‌ترین سؤالات فصل را بدهد: آیا یک اسطوره می‌تواند در قامت مربی هم مس را مدعی قهرمانی نگه دارد؟ برای علی عبداللهی نیز سؤال متفاوت است: آیا می‌تواند تیمی را که در آخرین روزهای منتهی به شروع لیگ شکل گرفته، به یک تیم رقابتی تبدیل کند؟ پاسخ هر دو سؤال به زمان نیاز دارد؛ اما اولین نشانه‌ها از همین امروز دیده خواهد شد. مس سونگون برای شروع قدرتمند فصل و اعلام دوباره حضورش در جمع مدعیان به سه امتیاز فکر می‌کند و شهید شیری قزوین برای فرار از نقش یک تیم از پیش بازنده وارد میدان خواهد شد. یک طرف، مدعی ای با یک مربی-بازیکن جوان؛ طرف دیگر، تیمی تازه‌نفس با سرمربی‌ای جوان. شاید به همین دلیل، جذاب‌ترین عنوان برای این مسابقه نه «مدعی برابر تازه‌وارد»، بلکه «دوئل مربی‌های جوان» باشد. و برای هر دو مربی، این دوئل می‌تواند اولین قدم در مسیری باشد که سرنوشت فصل‌شان را رقم خواهد زد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.